Friday, July 3, 2015

Tampereen salsakoulut

Juhlistin kauden viimeistä zumbaa menemällä eturiviin, ja yritin jopa hieman vastailla ohjaajan kutsuihin (joilla hän yrittää vlillä herätellä yleisöä) hänen mielikseen. Kappaleiden väleillä oli paljon aplodeja.. mutta epäilen, että ne eivät olleet minulle. Vakavasti ottaen, miksi kun yritän ravistaa ylävartaloani, ravistan vahingossa lanteitani, ja kun yritän ravistaa lanteitani, kenkäni tippuu jalasta tai jotain vastaavaa?

Tarkoitukseni ei ollut kuitenkaan oppia loistamaan zumba-tunneilla, vaan oppia salsaamaan. Joten jossain vaiheessa oli otettava härkää sarvista ja mennä ensimmäiselle salsatunnille. Ensimmäisenä selvitin tarjonnan. Kuin iltaelämänkin suhteen, olin todella yllättynyt siitä, kuinka hyvä tarjonta salsan (ja muiden salsabileissä soitettavien musiikkityylien) opiskeluun Tampereella on tarjolla. Ja lisäbonuksena koulut sijoittuivat aivan työpaikkani ympäristöön. Seuraavana niistä lista:

Vanha Havanna - oletusarvoisesti kuubalaista salsaa Tullintorilla
http://www.vanhahavanna.fi/tre/index.shtml

Makumba - kolumbialaista salsaa, uusissa tiloissa Tullintorilla
http://www.makumba.fi/

Salsa House - kuubalaista salsaa Koskikeskuksessa
http://www.salsahouse.fi/

KotiSalsa - kuubalaista Nekalassa
http://www.kotisalsa.net/index.php

Tanssis - L.A. Style Sorin puiston läheisyydessä
http://www.tanssis.fi/lajit-ja-kurssit/salsa

Myös Gloriaan on muuttanut par tanssiopettajaa, jotka ilmeisesti eivät omaa kotisivuja, mutta löytyvät Facebookista: "Roynetin tanssikurssi" ja "Kizomba ladies style".

Siis erinomainen kattaus opetusta, kun miettii Tampereen kokoa ja etäisyyttä tanssien alkulähteisiin!

Valitsin ensimmäiseksi tanssikoulukseni Salsa Housen yksinkertaisesti siitä syystä, että heidän yksilösalsa sattui minulle sopivalle päivälle. Myöhemmin olen käynyt myös Makumbassa, koska halusin vertailukohdan, sekä kokeilla kolumbialaista tyyliä.

Ja näin jatkui urhea tehtäväni - oppia tanssimaan antamatta vaikutelmaa, että olen tallomassa pienjyrsijöitä hengiltä.

No comments:

Post a Comment