Wednesday, May 20, 2015

Zumbasta vauhtia salsan aloittamiseen

Ajatus latinotanssien oppimisesta oli hautunut jo jonkin aikaa. Päätin, että mikä tahansa kehonhallinnallinen toiminta parantaisi mahdollisuuksiani. Ensimmäisenä lähdin selvittämään, mitä työpaikkani liikuntamahdollisuuksissa oli tarjolla tätä silmällä pitäen. Ensimmäisenä löytyi Pilates. En edes tiennyt, mitä se on, mutta koska se mielletään lähinnä naisten harrastukseksi, kuvittelin sillä olevan jotain tekemistä tanssin kanssa. Se ei vastannut tarkoitusperääni.

Seuraavaksi menin Steppiin. Tämä vastasi jossain määrin, sillä - vanhojen tanssia lukuunottamatta - en ollut ikinä edes yrittänyt noudattaa askelsarjoja. Tämä oli minulle hyvää valmennusta tanssia ajatellen. Toisin kuin urheilussa - tai siinä, mitä itse pidän urheiluna - ei ole väliä, miten asiat tekee, kunhan lopputulos on suosiollinen. Jos saa pallon verkon perukoille, kukaan ei kyseenalaista ajoitusta ja tekniikkaa. Vaikka Step ei ole tanssia, se toimii mielestäni hyvänä portaana tanssin maailmaan; tanssin alkeet kun vaikuttaisivat lähtevän yksinkertaisten perusaskelten toistoista ilman, että huomiota kiinnitetään ilmaisuun, ja niistä lähdetään rakentamaan jotain monimutkaisempaa.

Seuraavaksi lähdin kokeilemaan Zumbaa, jälleen tietämättä sen tarkemmin, mistä oli kyse. Ajattelin jo tunnille mennessäni, ollessani taas kerran ainoa mies, kuten muillakin tunneilla, että kohta luen jo 50 Shades of Greytä.

Zumba oli positiivinen yllätys. Ei pelkästään, että se oli tanssipainotteista liikuntaa, siinä oli myös kipeästi kaipaamiani latinorytmejä ja liikkeitä. Yrittäessäni seurata argentiinalaisen ohjaajamme liikehtimistä en voinut välttää muistelemasta, oliko kumi kotoisin Etelä-Amerikasta. "Kumipallo helvetistä" kommentoin facebookissa. Hän otti tämän mitä hienoimpana kohteliaisuutena. Ottaen huomioon hänen sekopäiset ääntelynsä ja ilmehtimisensä, olisin halunnut kutsua häntä "kumipalloksi kokaiinipöllyssä", mutta en uskaltanut. Mutta kerroin hänelle, kuinka pidin hänen energisestä, hullusta tyylistään. Persoonallinen ohjaaja voi tehdä tunnista todella mieluisan.

Tiivistin ensimmäisten tuntien zumba-kokemukseni tähän: Olen hämmentynyt heti alusta alkaen, ja putoan lopullisesti siinä kohtaa, kun siirrytään "olen pikku teekannu -tanssiin" .

No comments:

Post a Comment