Monday, May 4, 2015

Ensikosketus Tampereen salsaskeneen

Puolitoista vuotta sen jälkeen, kun olin palannut Suomeen matkoiltani päätin, että oli tullut aika verestää Etelä-Amerikassa herännyttä tanssikiinnostusta. Päätin, että paras mahdollinen ratkaisu tähän olisi syöksyä jonkun baarin salsailtaan ja toivoa parasta.

Eräs kaunis perjantai Gloriassa (Tampereella) pidettiin aloittelijoiden salsailta, ja katsoin, että aikani oli tullut. Katselin netistä muutaman videon, kaivoin paremmat lenkkarini komerosta ja - mikä tärkeintä - vakuuttelin itselleni, ettei ollut syytä olla huolissaan.

Ensimmäinen asia, minkä baarissa huomasin, mursi täydellisesti myytin siitä, että miehistä olisi pulaa salsarintamalla. Jopa yli puolet paikalle saapuneesta tanssiporukasta oli miehiä. Toinen asia, minkä huomasin, oli se, että kaikki muut osasivat tanssia. Olin kuvitellut olevani hyvissä asemissa sukupuoleni vuoksi, ja että suurin osa muistakin olisi aloittelijoita. Toisin kävi.

En kuitenkaan antanut aina jossain taustalla vaanivan ujouteni ottaa minusta otetta, vaan kiiruhdin hakemaan tanssikaveria eräästä naisesta, joka oli käynyt esittäytymässä illan aluksi Azucarin, eli Tampereen salsa ry:n, jäsenenä - hän ei kehtaisi kieltäytyä. Sen päälle "tanssitin" vielä jotakuta muuta, ja sitten vetäydyin hetkeksi istuskelemaan sivummalle.

Siihen asti minua oli kannatellut yllätyshyökkäyksieni suoma lataus. Mutta hetken istuskellessani ja katsellessani, kuinka hyviä kaikki muut olivat, minua alkoi täyttää tunne, etten kenties kuulunut sinne. Tuli naistenhaku, ja kun kukaan tullut hakemaan minua, ajauduin pakokauhun valtaan, ja pakenin.

Päätin, että minun tuli mennä tanssitunneille.

Joka tapauksessa, tulin selvittäneeksi hieman Tampereen salsaskeneä. Se oli huomattavasti parempi kuin olin olettanut. Viikoittain löytyi jopa kaksi aiheeseen liittyvää tapahtumaa:

Afrolatin night ravintola Semaforissa (Rautatienkatu 25) joka maanantai klo 20-24. 
Azúcar Salsa Night ravintola Gloriassa (Hämeenkatu 24) perjantaisin klo 21-24 .

Lisäksi vaikutti siltä, että olisi ajoittain erillisiä tapahtumia, festivaaleja yms. tamperelaisten salsaajien iloksi. Ajatella, näin paljon salsaa täällä metsän keskellä, pimeässä pohjoisessa.

***

Azucar - Tampereen salsa ry
http://www.tampereensalsa.fi/yhdistys/yleisesti.html

No comments:

Post a Comment